Als gebruiker van de app zal je het waarschijnlijk al gemerkt hebben: we hebben de laatste tijd veel nieuwe updates uitgebracht. Dat doen we zeker niet zomaar. We luisteren naar de wensen van onze bezoekers. Piratenzenders.com staat op gebied van technische vernieuwing mijlenver voor op de concurrentie. Dat willen we graag zo houden. 

Daarom hebben we de afgelopen tijd wat onderhoudsrondes gehad. In de meeste gevallen hebben de bezoekers daar niets van gemerkt. En in andere gevallen waren er kleine storingen merkbaar. We hebben achter de schermen ons systeem vanaf de grond opnieuw opgebouwd. Daarnaast hebben we geïnvesteerd in meer geheugen, zodat beide servers in totaal goed zijn voor 256 GB RAM geheugen. 

Dit hebben we gedaan omdat we steeds meer bezoekers en luisteraars mogen verwelkomen. Daar zijn we erg trots op. Daarom hebben we de efficiëntie van het systeem achter de website aanzienlijk vergroot. Onze servers staan dan ook in een professioneel datacenter, zodat we niet afhankelijk zijn van particuliere internetverbindingen. 

Daarnaast stelden onze bezoekers de vraag of we niet iets aan de helderheid van de website en app konden doen. Dat hebben we gedaan: we hebben op beide platformen een donkere modus geïntroduceerd. Deze werk automatisch op de nieuwe apparaten, maar ook op oude apparaten kunnen onze gebruikers de donkere modus met de hand inschakelen. 

De app bestaat nu uit drie talen, afhankelijk van de ingestelde taal op de smartphone: Nederlands, Duits of Engels. We hebben deze talen gekozen op basis van demografische statistieken uit onze app analyse (Play Console en Apple Development Reports). Deze informatie is volledig anoniem. 

Ten slotte zullen we ook de komende tijd nieuwe updates van de app uit gaan brengen. We gebruiken namelijk een module van een externe partij. Voor de computer monkeys onder ons: de app programmeren wij volledig in React Native. We maken geen gebruik van inefficiënte web-wrappers, maar maken een echte app. Zo is het niet nodig externe spelers zoals VLC te starten. Onze app werkt op basis van React Native, JSON en zelfgeschreven code. 

De module die we gebruiken is volop in ontwikkeling. Maar het is ook duidelijk dat bij een kleine groep gebruikers er soms crashes voorkomen. We zien dat uiteraard terug in ons uitgebreide ontwikkelaarsoverzicht. De externe partij is er nog mee bezig. Daardoor komen er soms nieuwe updates uit die redelijk snel op elkaar volgen. 

We hebben dus vooral het aantal crashes weten te verminderen en krijgen daarover goede reacties. Uiteraard kan het zijn dat gebruikers toch problemen ervaren. We raden aan om dat contact op te nemen via het contactformulier. De ontwikkelaar is dan op de hoogte en kan deze informatie gebruiken voor het verbeteren van de app. 

Verder zijn we ten slotte bezig met optimalisatie van de website en app. 60% van onze bezoekers komt uit Duitsland of spreekt Duits. Daarom maken we aanpassingen die ervoor zorgen dat het systeem beter om kan gaan met Duitse tekens. 

We zitten dus zeker niet stil en verwerken de feedback van onze gebruikers. We kunnen niet wachten totdat al onze gebruikers de nieuwe functies in gebruik zullen nemen.